Universal Healing Tao

Wat is UHT?

Het Universal Healing Tao-systeem is een praktisch systeem van energetische zelf-ontwikkeling die het mogelijk maakt voor het individu om de harmonieuze ontwikkeling van lichaam, geest en ziel te voltooien.
Door middel van een reeks oude Chinese meditatieve en de interne energie-oefeningen leert de beoefenaar dmv fysieke energie, spanningen los te laten, de gezondheid te bevorderen, zijn praktische en energetische zelfverdediging te verbeteren en krijgt zo de mogelijkheid om zichzelf en anderen te helen. In het proces van het creëren van een solide basis voor gezondheid en welzijn in het fysieke lichaam, wordt ook de basis gelegd voor het ontwikkelen van je eigen potentieel. Door het leren om gebruik te maken van de natuurlijke energieën wordt een niveau van bewustzijn bereikt, waarin een stevig geestelijk fundament wordt ontwikkeld en gekoesterd.

De UHT toepassingen bieden krachtige elementen voor het begrijpen en het beheren van onze werkelijkheid. We delen onze “kaarten” met jullie en laten zien hoe je door het Chi-veld, dat deel uitmaakt van je “realiteit”, kunt navigeren. Chi Kung, Alchemie, Tao en andere praktijken  helpen om te communiceren met het natuurlijke Chi-veld. Je krijgt de mogelijkheid om een prachtige, universele taal, die verborgen ligt in ons onderbewustzijn van kinds af, terug te leren spreken. Dieren en bloemen, rivieren en bergen, zon, maan en de sterren allen communiceren door middel van Chi. U kunt snel leren spreken door middel van “Chi” en zo creëren wat je nodig hebt in je leven – gezondheid, liefde, rijkdom of diepe zielsvoltooiing. Het uiteindelijke doel van de UHT-praktijken is de transcendentie van fysieke grenzen door de ontwikkeling van de ziel en de geest in het menselijke lichaam.

Deze taoïstische methoden zijn eenvoudig, gemakkelijk toe te passen en zeer krachtig – ze leveren wat ze beloven.

Belangrijkste technieken

 • Chi Kung – Iron Shirt: staande oefeningen om gronding, kracht en structuur op te bouwen, door structuurcorrecties, pees- en ligamentversterkingen, spierrelaxatie en ademhalingstechnieken.
 • Tao Yin: Yoga stretch- en versterkingsoefeningen om het lichaam te openen op fysiek en energetisch vlak.
 • 6 Helende Geluiden: meditatie waarbij door middel van ademhaling, klanken en bepaalde lichaamshoudingen de in organen opgeslagen negatieve emoties helpen loslaten.
 • Innerlijke Glimlach: meditatie waarbij je je lichaam ontspant en oplaadt door een zachte, liefdevolle glimlach naar jezelf met tot doel de opgeslagen emoties te transformeren.
 • Hemelse Kringloop: meditatie waarbij je de opgebouwde energie doorheen de hoofdmeridianen laat circuleren en zo het lichaam verder oplaadt en balanceert.
 • Chi zelfmassage: waarbij je je eigen lichaam wakker maakt en verjongt door aanraking (tokkelen, masseren, …)
 • Helende Liefde: een techniek waarbij we de energie van het orgasme cultiveren om de sexuele energie op te stuwen zo de hersenen en van daaruit ons hele “zijn” te revitaliseren.
 • Fusie I: een gevorderde Innerlijke alchimistische praktijk waarbij we alle negatieve emoties verbinden met elkaar en alle positieve emoties met elkaar verbinden om daarna een evenwicht te vinden tussen de energieën.

2 gedachten over “Universal Healing Tao

 1. Is er een mannelijke instructeur die mij kan helpen met vragen ivm “helende liefde”.
  Na jarenlange oefening heb ik een blokkade en zou heel graag advies willen.

  Groetjes,

  Benny

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s